Virtuális Szülők Ünnepe 2020

 

Az ENSZ Közgyűlés 2012-ben június 1-jét a Szülők Nemzetközi Világnapjának nyilvánította. Magyarországon 2016-ban a Szülők Háza Alapítvány a Szülők Világnapjának országos ünnepléséért elindította a Szülők Ünnepe rendezvényét, amelyet azóta minden évben megszervez. A cél az, hogy hagyományt teremtsen a szülők köszöntésében és felhívja a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet nap, mint nap végeznek a gyerekeikért és a családjukért.

 

2020-ban a Szülők Ünnepére a hagyományoktól eltérően virtuális módon, az online média segítségével került sor. A Szülők Háza Alapítvány egy olyan közös programra kérte fel a nemzetközi partnereit, amelyet mindannyian együtt közvetítettek és a közönség számára a világhálón is egy időben tettek közzé 2020. június 1-jén, Közép-európai idő szerint 11.00 órakor. 

 

Az eseményhez évről évre egyre több szervezet kapcsolódott, idén is számos nemzetközi szervezet csatlakozott a programhoz több földrészről. Európán kívül Afrikában és Amerikában is részt vettek a nagyszabású, körkapcsolásos közös ünneplésben. A program lezárásaként a nemzetközi szervezetek képviselői egy közös közleményt is elfogadtak.

 

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság.
A Szülők Ünnepe 2020. eseményhez csatlakozott Magyarország New York-i ENSZ Állandó Képviselete, védnöke Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ nagykövete.

 

Résztvevők:
🔵Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért,
🔵 Families_Share – Belgium,
🔵 Families_Share – Olaszország
🔵 Komunió Alapítvány Győri Család- és KarrierPONT,
🔵TIBU Maroc,
🔵Ghána Nemzeti Népesedési Tanács,
🔵HungarianHub