Hagyományteremtő Szülők Ünnepe rendezvényt tartottunk június első vasárnapján

Június 1-én negyedszer ünneplik a világon a Szülők Nemzetközi Napját, amelyet idén első alkalommal tartottunk meg Magyarországon is, hogy elismerjük a szülők mindennapi áldozatos munkáját. A résztvevő szervezetekkel közösen ezen a napon margarétával köszöntöttük a szülőket, a hétvégén pedig – hagyományteremtő szándékkal – a Szülők Ünnepén családi programokkal, ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokkal valamint szülőtámogató tanácsadással köszöntöttük a családjaikról, gyerekeikről gondoskodó apákat és anyákat.

A kezdeményező Szülők Háza Alapítvány valamint további hat családsegítő szervezet – az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Lépjünk, hogy léphessenek fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, az Ágota Alapítvány és az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadó Családokért – közreműködésével Magyarországon első alkalommal rendeztük meg a Szülők Ünnepét, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, koncerttel, tanácsadással és élményajándékokkal köszöntöttük a meghívott szülőket. A rendezvény egyik célja az volt, hogy hagyományt teremtsen a szülők köszöntésében és felhívja a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet nap mint nap végeznek a gyerekeikért és a családjukért.

A rendezvényen köszöntőt mondott Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Hoffmann Tamás, a rendezvénynek helyt adó kerület, Újbuda polgármestere.

A rendezvény fővédnöke: dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója volt.

Az esemény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kezdeményezéshez több vállalat és szervezet (pl.: Vodafone Magyarország, Magyar Vízilabda Szövetség, Zwack Unicum, Bringohintó, Eleven Park, Képmás Magazin, Glamour Magazin) valamint magánszemély is csatlakozott, akik ajándékokkal kedveskednek ezen a napon a családoknak.